De stranden

 

De Mar Menor is omringd door stranden

 

 

De Mar Menor is omringd door stranden (of "Playa" in het Spaans). Er zijn 42 kilometers (26 mijl) van de stranden rond de zuivere, kristalheldere water van de Mar Menor, die een maximale diepte van zeven meter en is warm het hele jaar door, zelfs in de winter.

 

Er zijn drie strand gebieden, elk met hun eigen karakters. Eerst moet de Mar Menor stranden, zand-en uitmondt in de kalme, zeer warm Mar Menor lagune. In de tweede plaats het Middellandse-Zeegebied op de "oostelijke kust" van de regio, weer zandstranden leidt naar open zee. Derde is de "zuidelijke" kust. Het landschap is anders, nog steeds zandstranden, maar velen zijn beschermd door de rotsen eromheen.


 


 

Twee zeeën op een kustlijn - de Mar Menor en de Middellandse Zee, indrukwekkende rotspartijen, paradijselijke stranden van eindeloze witte zand, levendige havens en baaien wilde met kristalhelder water, meer dan 3.000 uren zon per jaar en milde temperaturen - zelfs in de winter - met een jaarlijks gemiddelde van meer dan 18 º C. Dit is de Costa Cálida, de ideale plek om een paar dagen ontspannen, zowel in de winter en de zomer door te brengen.

Van de stad van de visserij Aguilas naar de witte duinen van het strand van El Mojon in San Pedro del Pinatar, stretch kilometer na kilometer van de stranden en verlaten baaien in afwachting van de komst van de baadster, de matroos, de duiker of de visser. Daarnaast zijn er prachtige schilderachtige vissersdorpjes, zoals La Azohia of Cabo de Palos, waar je jezelf kunt verliezen, voor een paar dagen, havens, zoals die in Mazarron, waar u kunt een levendige avond doorbrengen en genieten van zijn schitterende gastronomie na een dag op de strand; hemelse gebieden van de natuurlijke schoonheid, uniek in de hele Middellandse Zee, op de stranden van Calblanque en Calnegre ... en een van de meest toeristische complexen als in de Middellandse Zee: La Manga del Mar Menor, een paradijs tussen twee zeeën met oneindige stranden, zandige zeebodem en kristalheldere wateren, en begiftigd met een uitstekend hotel infrastructuur.


 

Liefhebbers van watersporten vindt u een van de beste plaatsen in de wereld voor het beoefenen van zeilen, kanoën, zwemmen, waterskiën, jetskiën, windsurfen, catamaranning, kitesurfen en elke andere vorm van watersport activiteiten in de vele clubs, havens en zeilscholen. De Nautische Resort aan de Mar Menor en dergelijke consortia in Mazarron Aguilas en bieden de kans om te verhuren apparatuur, boeken zeilcursussen en de reserve accommodatie tegen zeer interessante tarieven.


Mar Menor regio


Grote vijver, kleine zee, door de geschiedenis heen, is de zogenaamde Mar Menor had verschillende namen, die allemaal samen in de beschrijving van een verschijnsel dat de natuur zijn ontworpen als een groot kustmeer (oorspronkelijk, een open baai) van 170 km2 van warme zoutwater.

Sinds verre tijden, de rijkdom van zijn water, de vriendelijkheid van het klimaat en de schoonheid van het gebied als geheel trok veel mensen. De Iberiërs en de Feniciërs en later de Arabieren hebben een rol in de geschiedenis van de Mar Menor. In de islamitische periode werd bekend als de Mar Chico, en de plaats die bekend staat vandaag als Los Alcázares (van het Arabische 'Al-Ksar', letterlijk vertaald als "woonplaats") werd gekozen voor hun recreatieve huizen. De voortdurende schermutselingen met piraten van Algerije leidden tot de noodzaak om de bouw van wachttorens, waarvan sommige zijn bewaard gebleven vandaag, zoals die van El Rame of Rami. Tot de 18e eeuw werd het gebied bezet door de inwoners alleen gewijd aan de visserij en de exploitatie van de zoutvlakte. Vanaf de 19e eeuw, deze centra geleidelijk centra voor recreatie en ontspanning voor de inwoners van La Huerta, die gevestigd naast hun zomerverblijf aan de kust, trok vooral door de genezende eigenschappen van het brakke water. Zelfs vandaag de dag, de Mar Menor blijft trouw aan het concept van de 'woonwijk' gekenmerkt door rust en stilte.