La Manga (NL)

La Manga is een prachtig deel van Spanje aan de Costa Calida. La Manga is het gebied rondom de Mar Menor, een zout water lagune 21 km lang en 10 km breed. De La Manga "strip" is het schiereiland tussen de Middellandse Zee en de Mar Menor. Beide partijen hebben prachtige stranden en de uitstekende toeristische voorzieningen - voor ieder wat wils. De ondiepe (niet meer dan 10 meter diep) Mar Menor is altijd enkele graden warmer dan de Middellandse Zee en is een paradijs voor watersporters van alle soorten en voor degenen die willen zwemmen of plezier hebben in haar kristalheldere wateren.


Het gebied wordt bediend door twee internationale luchthavens, een in Alicante (El Altet - ALC, 1 uur rijden) en de andere (San Javier - MJV), die slechts 20 minuten rijden. Veel van de lage kosten en luchtvaartmaatschappijen gecombineerd met een uitstekende toeristische voorzieningen maken van La Manga een "must bezoek" Spaanse toeristische bestemming.
La Manga Menor is een strook land met witte stranden, 21 km, in de lengte en de gemiddelde breedte van 300m. De strook scheidt de Middellandse Zee van de Mar Menor (de Kleine Zee), dat is een lagune die een oppervlakte heeft van 170 km2, en een maximale diepte van 8 meter, en wordt beschouwd als het grootste zwembad van de Wereld zwembad, te wijten aan als haar rustige en warme wateren die rijk zijn aan zouten en jodium, en onderhouden een temperatuur die is nooit lager dan 18 graden.

Nautische Sport
Dankzij de geografische omstandigheden en het klimaat, La Manga del Mar Menor is waarschijnlijk de beste plaats in de wereld voor het beoefenen van watersporten.

Twee verschillende zeeën, zachte briesjes, zonnige dagen en een belangrijke sportieve infrastructuur maakt La Manga een paradijs voor zeilers, diverse sport-poorten, zoals de Puerto Tomas Maestre of de haven van Cabo de Palos, tal van zeilen, windsurfen en kajak scholen, clubs en duiken voor de liefhebbers van onderwater activiteiten zijn een paar van de installaties die u kunt vinden in La Manga. Voeg Kite surfen en een groot aantal verwante activiteiten varen.

La Manga is gevormd door eeuwen van zand worden geduwd door zeestromingen op een onderzeese vulkanische bereik. Deze zanderige schiereiland schiep de Mar Menor, een groot zoutwater lagune (ca. 60 vierkante mijl) met warm water en zachte winden. Dit is een natuurlijke lagune, met een maximale diepte van slechts 8 meter en 73 km van de kust bevat vario ons vulkanische eilandjes en eilanden. In het zuiden zijn drie kleine eilanden, Isla del Ciervo, Ronda en Isla Isla del Sujeto. In het centrum zijn twee meer, Isla Mayor of Isla del Baron in particulier bezit met zijn uitkijktoren en 200 jaar oude villa en La Isla Perdiguera, voorheen bekend om haar rol heeft gespeeld in de Spaanse Burgeroorlog nu en voor het uitstekende restaurants aan het strand.
Vrije tijd en kunst
In La Manga u kunt rusten, sport beoefenen, en ook naar de plaatselijke geschiedenis kennen, nodigen theatrale of muzikale producties of deelnemen aan de traditionele feesten van het gebied.
Het culturele aanbod omvat het "Festival Internacional de Teatro, Musica y Danza de San Javier", "La Mar Musicas" in Cartagena, bezoeken aan archeologische overblijfselen, zoals het Romeinse theater in Cartagena of tours door de Sierra Minera. Galerieën en musea bieden meer cultuur voor mensen die op zoek om meer van de geschiedenis en de cultuur van het gebied informatie.
Maar zou u liever iets meer sportieve bieden we een ontspannende dag van de Golf genieten op een van de vele cursussen op het gebied, waaronder de exclusieve kamp van La Manga Club in Los Belones, of een reis te paard of op de fiets door het prachtige platteland. U kunt ook boottochten maken naar Mar Menor eilanden en langs de nabijgelegen Middellandse zeekust.
Belangrijke traditionele feesten, zoals de "Carthagers en de Romeinen" in Cartagena, laten u toe om de mensen te leren kennen en de gewoonten van dit land.